Acupunctuur in Den Haag

Overweegt u acupunctuur in Den Haag? Acupunctuur is mogelijk een oplossing voor diverse klachten waar u last van heeft. Acupunctuur is een behandeling die afgelopen jaren steeds vaker wordt toegepast in Nederland. Deze behandeling valt onder ‘complementary and alternative medicine’. Wanneer we dit vertalen, gaat het dus om complementaire en alternatieve geneeskunde.

Acupunctuur in Den Haag.

Acupunctuur in Den Haag.

Hoe werkt acupunctuur in Den Haag?

Uw lichaamsenergie kan worden verstoord door onder andere stress, slechte voeding en emoties. Dit kan uiteindelijk resulteren in fysieke problemen of ziektes.

Bij acupunctuur wordt de lichaamsenergie beïnvloed met behulp van dunne naaldjes. De naaldjes worden in de huid gestoken op speciale punten (meridianen of energiebanen). Nadat een diagnose is gesteld, wordt bepaald welke acupunctuurpunten het beste geprikt kunnen worden, voor een optimaal resultaat. In het lichaam bestaan 365 acupunctuurpunten, met ieder een specifieke werking. Acupunctuur wordt zowel door artsen als door niet-artsen uitgeoefend.

In de Verenigde Staten wordt acupunctuur gezien als een behandelwijze die buiten de reguliere of Westerse geneeskunde valt. Wist u dat in de Verenigde Staten meer dan 80 universiteiten een opleiding aanbieden op het gebied van acupunctuur? In de praktijk blijkt namelijk dat acupunctuur in de praktijk verschillende problemen kunnen oplossen, die met de Westerse geneeskunde alleen maar wordt onderdrukt.

Acupunctuur of Westerse geneeskunde?

Acupunctuur wordt al eeuwenlang toegepast. De Westerse geneeskunde is veel korter actief. Toch lijken veel mensen blindelings de Westerse geneeskunde te verkiezen boven behandelingen als acupunctuur. De Westerse geneeskunde is in veel gevallen meer bezig met het onderdrukken of bestrijden van symptomen, dan met het verhelpen van het probleem. Dit in tegenstelling tot acupunctuur. Acupunctuur pakt problemen aan bij de kern en gaat uit van de kracht van het eigen lichaam.

Acupunctuur in Den Haag?

In Den Haag bevinden zich verschillende acupuncturisten. Verschillende acupuncturisten hebben zich gespecialiseerd in bepaalde problemen.

Wanneer u kiest voor acupunctuur in Den Haag bij Seyoung, kiest u voor een ervaren specialist, met zeer brede kennis. Dankzij de genoten opleiding wordt de behandeling vaak (gedeeltelijk) vergoed.

Acupunctuur vergoeding bij Seyoung

Bij Seyoung wordt de acupunctuur meestal gedeeltelijk of helemaal vergoed, dit hangt onder andere af van uw zorgverzekering. Tijdens een consult kan dit worden besproken. Er wordt tijdens het kennismakingsgesprek besproken hoeveel acupunctuur behandelingen er nodig zullen zijn. Er wordt voor u een behandelplan op maat opgesteld. Hoe dit behandelplan er uit ziet, hangt af van de klachten die u heeft.

Consult inplannen voor een acupunctuur behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘acupunctuur in Den Haag’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar info@seyoung.nl.

  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies