Acupunctuur rugpijn

Er zijn erg veel mensen met rugklachten. Deze klachten kunnen uiteen lopen van mild tot zeer ernstig. Heeft u last van rugpijn? Dan is acupunctuur bij rugpijn wellicht een geschikte oplossing voor u. Mensen beseffen zich vaak pas hoe belangrijk hun rug is, wanneer ze hier last van krijgen. Wanneer iemand hier geen last van heeft, wordt dit vaak voor lief genomen. Bij opkomende rugpijn blijkt echter dat met vrijwel iedere beweging de rug wordt gebruikt. Iedere beweging voelt dan als een ernstige belasting van het lichaam, wat resultaat in rugpijn. Deze behandeling is onder andere geschikt voor:

  • Acupunctuur bij rugpijn.
  • Acupunctuur bij rugklachten.

Steeds meer mensen wijken uit naar de Oosterse geneeskunde en naar acupunctuur, omdat met de reguliere geneeskunde bepaalde rugklachten niet verholpen kunnen worden. Acupunctuur valt onder de complementaire of alternatieve geneeskunde.

Acupunctuur rugpijn?

Acupunctuur rugpijn?

Hoe werkt acupunctuur dan precies?

Acupunctuur wordt al erg lang toegepast. Deze behandeling werkt met zogenaamde energiebanen of meridianen. Door het hele lichaam lopen deze energiebanen. Wanneer de energiebanen verstoord worden, kan dit uiteindelijk zorgen voor klachten. Verstoorde energiebanen kunnen daarom ook leiden tot rugklachten. De lichaamsenergie kan door verschillende zaken verstoord worden. Denk hierbij aan negatieve emoties, stress en slechte voeding.

Wellicht heeft u via een bekende van u al eens gehoord van acupunctuur. Er wordt weinig reclame gemaakt voor acupunctuur. De meeste acupuncturisten hebben hun klandizie daarom dankzij mond tot mond reclame. De reden hiervan is dat acupunctuur voor veel mensen werkt. Acupunctuur werkt met naaldjes. Deze naaldjes kunnen op 365 verschillende acupunctuurpunten worden geplaatst. Ieder acupunctuurpunt heeft een specifieke werking. Dit geldt ook voor bepaalde rugpijn of rugklachten die u kunt hebben. Aan de hand van de klachten die u heeft, wordt achterhaal waar het probleem ontstaan en hoe dit kan worden verholpen. Er wordt aan de hand van de diagnose bepaald welke acupunctuurpunten het beste werken voor het herstel van uw lichaam.

Kan acupunctuur u van uw rugpijn of rugklachten afhelpen?

Wanneer iemand last krijgt van zijn of haar rug, wordt er vaak in eerste instantie rust genomen. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert, volgt vaak hulp van de fysiotherapie. Blijkt dit ook niet te helpen, dan worden soms drastischere maatregelen genomen. Soms wordt de rug zelfs geopereerd. U kunt er echter ook voor kiezen om uw rugpijn met acupunctuur op te proberen te lossen. Acupunctuur bij rugpijn geeft soms al direct verlichting.

Acupunctuur wordt meestal grotendeels of in zijn geheel vergoed

Er wordt wel eens gevraagd of acupunctuur pijnlijk is. Dit is niet het geval, ondanks dat er met dunne naaldjes wordt gewerkt. Een voordeel van deze behandeling bij Seyoung laten doen, is dat de acupunctuur behandeling vaak gedeeltelijk of helemaal vergoed wordt. Neem van tevoren wel altijd eerst even contact op met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u vertellen of de acupunctuur voor u vergoed wordt. U kunt vervolgens tijdens het kennismakingsgesprek voorleggen welke problemen er zijn. Er zal een diagnose worden opgesteld. De acupuncturist stelt de acupunctuurpunten vast die u zouden moeten kunnen helpen.

Consult inplannen voor een acupunctuur behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘acupunctuur rugpijn’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar info@seyoung.nl.

  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies