Acupunctuur stress

Wellicht heeft u al eens eerder gehoord dat acupunctuur stress kan verminderen, wegnemen of voorkomen. Acupunctuur kan inderdaad een geschikte oplossing voor stress zijn. Er zijn echter wel een aantal zake waar u rekening mee moet houden. Op wat voor manier kan acupunctuur dan werken tegen stress? In dit artikel wordt uitgelegd waar deze behandeling ontwikkeld is, welke klachten het kan verhelpen en waar u een goede acupuncturist kunt vinden. Acupunctuur kan een uitkomst zijn, wanneer u last heeft van stress of andere klachten ervaart. Deze behandeling valt onder de alternatieve of complementaire geneeskunde.

Acupunctuur stress.

Acupunctuur stress.

Hoe werkt acupunctuur?

Ons lichaam bestaat uit energie. Deze energie stroomt door uw lichaam in bepaalde banen. Dit worden ook wel energiebanen of meridianen genoemd. Een acupuncturist gebruikt 365 acupunctuurpunten. Ieder acupunctuurpunt kent een bepaalde werking. De acupuncturist gebruikt deze punten om de energie weer te laten stromen en het lichaam zichzelf te helen. Energie kan in het lichaam verstoord worden door verschillende dingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u al tijdenlang stress ervaart. Het is ook mogelijk dat u door slechte voeding of negatieve emoties een verstoorde energiebalans heeft. Dankzij acupunctuur worden deze blokkades in het lichaam opgeheven, waardoor uw lichaam in staat is zich weer te herstellen.

Bij acupunctuur wordt er altijd gekeken naar de onderliggende oorzaak. De onderliggende oorzaak wordt aangepakt, waardoor het probleem niet wordt onderdrukt, maar wordt voorkomen. De acupunctuur behandeling kan zowel door artsen als niet-artsen worden uitgevoerd.

Kan acupunctuur stress verhelpen?

Er zijn in het lichaam bepaalde acupunctuurpunten waarin geprikt kan worden om stress te verminderen of te verhelpen. Op de vraag of acupunctuur stress kan verhelpen een antwoord te geven, is dus ja. Houd er echter rekening mee dat u zich ook moet bedenken, waardoor de stress veroorzaakt wordt. Heeft u bijvoorbeeld een te drukke baan? Dan ervaart uw lichaam iedere keer dat u bezig bent met deze baan opnieuw stress. De stress kan vervolgens worden verminderd dankzij acupunctuur, maar eigenlijk moet ook de directe veroorzaker worden aangepakt.

Bovendien hoeft stress niet per se slecht te zijn. De ene persoon verdraagt stress bovendien ook beter dan de andere persoon. Chronische, ernstige stress is echter wel de boosdoener voor veel mentale en fysieke klachten. Probeer daarom voor u na te gaan in hoeverre deze stress aanwezig is en of u hier onder lijdt.

Stel al uw vragen over de werking van acupunctuur

Het is mogelijk dat u na het lezen van de informatie op deze website nog steeds vragen hebt over acupunctuur. Voel u vrij deze vragen te stellen. Dit kunt u via de mail doen of u kunt een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Wilt u stress verminderen met acupunctuur? Er wordt meestal al tijdens de behandeling verschil gemerkt.

Vergoed uw zorgverzekeraar de acupunctuur?

Vaak is het mogelijk om een acupunctuur vergoeding te krijgen, indien u onder behandeling bent bij Seyoung. Seyoung is aangesloten bij de belangrijkste overkoepelende organisaties, waardoor het mogelijk is de behandeling in zijn geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen. Als u regelmatig naar de acupuncturist gaat, is het mogelijk om hier rekening mee te houden bij het selecteren van een zorgverzekering. Daarnaast kunt u zich hier vaak aanvullend voor laten verzekeren.

Consult inplannen voor een acupunctuur behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘acupunctuur stress’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar info@seyoung.nl.

  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies