Acupunctuur uitleg

Acupunctuur stamt uit de Oosterse geneeskunde, welke al honderden jaren wordt toegepast. Over acupunctuur uitleggen wat het is en wat ermee kan worden bereikt, kan op verschillende manieren worden gedaan. In dit artikel wordt een korte acupunctuur uitleg gegeven. U kunt onder andere informatie vinden over welke klachten het kan verhelpen, hoe het werkt met energiebanen en wie er baat bij kunnen hebben. Sommige mensen komen langs met klachten die ze opgelost willen hebben. Het gaat dan meestal om bepaalde ziektes of een fysiek probleem. Er zijn echter ook mensen die regelmatig preventief langskomen. Veel mensen die kiezen voor acupunctuur, hebben klachten die niet door de reguliere of Westerse geneeskunde kan worden opgelost. Deze behandeling valt onder de alternatieve of complementaire geneeskunde.

Acupunctuur uitleg.

Acupunctuur uitleg.

De beste acupunctuur uitleg

De makkelijkste manier om acupunctuur uit te leggen aan anderen, is door duidelijk te maken dat het lichaam van iedereen uit energie bestaat. Door het lichaam lopen energiebanen. Dit worden ook wel meridianen genoemd. Acupunctuur werkt met behulp van deze energiebanen. Er zijn in het lichaam 365 acupunctuurpunten, welke ieder hun eigen werking hebben.

Indien er sprake is van een bepaalde klacht of ziekte, is de energiebalans van het lichaam verstoord. Dit kan onder andere worden veroorzaakt door slechte voeding, stress en emoties. Chronische stress kan bijvoorbeeld resulteren in bepaalde fysieke klachten. U heeft vast wel eens eerder gehoord over acupunctuur. Vrijwel iedereen weet dat er wordt gewerkt met naaldjes. Deze naaldjes worden dus op specifieke plekken in het lichaam geprikt. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat de energie weer gaat stromen. Uw lichaam lost daardoor uiteindelijk zelf als het goed is de klacht op. Een acupunctuur behandeling kan door zowel artsen als niet-artsen worden uitgevoerd.

Is acupunctuur wellicht iets voor u?

Wist u dat de Westerse geneeskunst veel korter bestaat dan de Oosterse geneeskunde. De wetenschap staat er tegenwoordig nog steeds versteld van hoeveel men vroeger al van het menselijk lichaam af wist. Het is opvallend dat veel klachten niet of nauwelijks kunnen worden opgelost dankzij de Westerse geneeskunst. Er is daardoor een opkomst van de alternatieve therapieën te zien. Alternatieve therapieën als acupunctuur worden daarom steeds vaker toegepast, als bepaalde klachten moeilijk op te lossen zijn via de ‘bekende’ wegen. Acupunctuur kijkt naar het onderliggende probleem, dat de klacht veroorzaakt. Door dit onderliggende probleem te verhelpen, is het mogelijk om uw klachten op een goede en definitieve manier op te lossen.

Heeft u meer acupunctuur vragen?

Als u op zoek bent naar een goede acupuncturist, bent u bij Seyoung aan het juiste adres. In dit artikel is kort uitgelegd wat acupunctuur precies inhoudt. Een uitgebreide acupunctuur uitleg kunt u bij Seyoung krijgen. Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u deze voorleggen. Sommige mensen hebben vragen over naalden, of deze bijvoorbeeld pijnlijk zijn. Dit is niet het geval, indien de behandeling door een ervaren specialist wordt uitgevoerd.

Acupunctuur kan worden vergoed bij Seyoung

Omdat Seyoung is aangesloten bij de overkoepelende instanties, is het mogelijk de acupunctuur behandeling gedeeltelijk of in zijn geheeld vergoed te krijgen. Of er iets vergoed wordt, hangt onder andere af van uw zorgverzekering. Bij welke zorgverzekering bent u aangesloten en bent u aanvullend verzekerd? Dit zijn facturen die meespelen bij de acupunctuur vergoeding. Samen met de acupuncturist wordt een diagnose gesteld. Er wordt dan eveneens bekeken hoeveel behandeling er nodig zullen zijn.

Consult inplannen voor een acupunctuur behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘acupunctuur in Leidschendam’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar info@seyoung.nl.

  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies