Cupping nadelen

Cupping massage of cupping therapie is ook bekend onder de naam cupping. Cupping komt uit China waar het onderdeel is van de rijke Chinese geneeskundige behandelingen. Cupping nadelen komen zelden voor. Het is echter wel iets om rekening mee te houden alvorens u kiest om een cupping behandeling te ondergaan. Bij cupping wordt gebruik gemaakt van kleine kopjes die gemaakt zijn van glas, keramiek of bamboe. De kopjes verhogen de bloedstroom in bepaalde lichaamsdelen. Cupping massage wordt steeds vaker toegepast bij een breed scala van lichaamsaandoeningen.

 

Cupping nadelen en professionele behandelaars

Laat een cupping massage altijd uitvoeren door getrainde behandelaars. Cupping nadelen doen zich zelden voor als de therapie op de juiste wijze wordt toegepast. Ondanks dat gegeven zijn er een aantal mogelijke cupping nadelen. De behandeling zelf kan als ongemakkelijk worden ervaren. Het gebruik van kopjes laat vaak blauwe plekken of rode markeringen achter. De brandbare materialen die worden gebruikt bij cupping kunnen in sommige gevallen brandwonden veroorzaken. Op het moment dat deze brand- en/of snijwonden die u oploopt bij natte cupping niet goed worden behandeld dan bestaat een reële kans op infecties.

 

Cupping nadelen en uw gezondheid

Zeker als u te maken heeft met bepaalde medische aandoeningen is het belangrijk om cupping te vermijden. Een van de cupping nadelen is dat het bestaande problemen kan verergeren. Denk hier bijvoorbeeld aan spierkrampen die toenemen door de druk van de cupping kopjes. Het is ook belangrijk om geen cupping uit te laten voeren op delen van het lichaam waar een slagader of een zweer aanwezig is. Om cupping nadelen zoveel mogelijk te vermijden is het verstandig om cupping in combinatie met een andere behandeling te ondergaan. Dit kan ook conventionele geneeskunde betekenen. Complementaire therapieën geven cupping vaak de beste resultaten.

 

Cupping nadelen voorkomen

De cupping therapie is niet zo bekend als onder meer acupunctuur en andere alternatieve behandeling. Het is echter een veel belovende optie. Cupping kent een lange geschiedenis en traditie. Met de goede behandelaar en de juiste informatie kunt u cupping nadelen voorkomen waarbij de effecten positief zijn. Overleg altijd met de behandelaar of u voor in cupping in aanmerking komt. Zeker als u lijdt aan bepaalde medische aandoeningen. Bent u van plan om een cupping massage uit te laten voeren vraag eerst aan uw dokter en de cupping therapeut de volgende zaken:

  • Bij welke aandoeningen de therapeut cupping toepast
  • Welke trainingen en ervaringen de cupping therapeut heeft gehad
  • Wat de ervaringen zijn met het gebruik van cupping en de cupping nadelen
  • Vraag uw arts of u de standaard behandeling krijgt voor de aandoening die u heeft
  • Zijn er misschien redenen waarom het beter is dat u geen cupping massage ondergaat

 

Ervaar cupping zelf

Ondanks dat een cupping massage er misschien wat oncomfortabel of ongewoon uitziet gaat het uiteindelijk allemaal om het vinden van de balans. Het risico op cupping nadelen wordt door goede therapeuten tot een minimum beperkt. Net zoals bij iedere andere alternatieve en reguliere geneeswijze blijft er een kleine kans op bijwerkingen bestaan.