Cupping op buik

Cupping is een uiterst effectieve maar nog weinig gebruikte therapeutische techniek. Cupping op buik kan worden gebruikt om uiteenlopende aandoeningen te behandeling. Het geeft ontstane knopen vrij en ontspant weefsels. Cupping op buik kan worden vergeleken met een massage. De wanden van de organen worden gestrekt en het bevordert de spijsvertering. Cupping op buik wordt regelmatig toegepast bij de behandeling van constipatie, diarree, verbeteren van de zuurgraad en bij vruchtbaarheidsproblemen.

 

Hoe helpt cupping op buik bij aandoeningen?

Cupping therapeuten geloven dat de beweging en werking van alle lichaamsfuncties nauw verbonden zijn met onder meer uw gedachten en emoties. Gevoelens van stress, angst en spanning worden gecommuniceerd met de verschillende organen waaronder uw spijsvertering. Hierdoor ervaart u congestie en een ophoping van vet en water wat resulteert in een opgeblazen gevoel. Cupping op buik kan deze stagnatie opheffen en de beweging van het spijsverteringskanaal verbeteren. De therapie ontspant op effectieve wijze het lichaam terwijl alle functies actief zijn.

Cupping op buik, hoe werkt deze therapie?

Bij een cupping op buik behandeling voert de therapeut cupping uit op specifieke gebieden van uw lichaam. Hierbij kunt u denken aan de gehele buik, het gebied rondom uw navel en de blaas. Cupping betreft ook de nieren. De zuigkracht van de gebruikte kopjes kan oplopen tot ongeveer 4 cm onder de huid en dringt door tot de zachte weefsels, spieren, organen en ligamenten. Door de zuigkracht die wordt gecreëerd ontstaat een vacuüm rond de weefsels die direct wordt gevuld met een stroom zuurstof rijk bloed, lymfe en voedingsstoffen. Dit bloed circuleert rond de weefsels, geneest en verlicht stagnaties en ontstekingen. Cupping op buik voert ook dode cellen, lymfe en andere opgehoopte gifstoffen af. Het vuil wordt uiteindelijk door het lichaamseigen lymfestelsel afgevoerd.

 

Effecten cupping op buik

De negatieve druk of zuiging die veroorzaakt wordt door de cupping therapie stimuleert de organen en verhoogt de pulserende processen die ingenomen voedsel verwerken. Cupping verhoogt ook de niveaus van uw metabolisme waardoor uw lichaamscellen goed gevoed worden. U voelt u ontspannen en tegelijkertijd energiek.

 

Wanneer kiest u voor cupping therapie?

Als u last heeft van symptomen zoals:

  • Vasthouden van vocht
  • Gebrek aan eetlust
  • Diarree
  • Constipatie
  • Regelmatige buikpuin
  • Acute gastritis
  • Ontstekingen van het maagslijmvlies

 

dan kunnen dat signalen zijn dat u een cupping behandeling nodig heeft. Cupping kan helpen om de bovenstaande symptomen te verlichten.  Bovendien kan het helpen een einde te maken aan het prikkelbare darm syndroom. Cupping op buik kan de stress en angst verminderen waarbij u direct merkt dat de spijsvertering wordt verbeterd. Uw zenuwstelsel wordt gekalmeerd en eventuele gevoelens van indigestie en/of brandend maagzuur verdwijnen.

 

De effecten van cupping op buik therapie

Cupping kan tevens werken om de beweging van voedsel in uw lichaam te verbeteren. Na een cupping sessie zijn de ervaringen op het gevoel van stress erg positief. Patiënten die u voorgingen zeggen dat de darmwerking meer regelmatig is. Cupping kan patiënten met spijsverteringsproblemen helpen naar een normale spijsvertering.