Cupping punten

Cupping punten zijn verdeeld op het lichaam. Er zijn ongeveer 145 punten waarop cupping kan worden toegepast. Dit aantal cupping punten kan per therapeut verschillen. De cupping punten worden ook wel pressure-points en drukpunten genoemd. Bij acupunctuur wordt met ongeveer dezelfde punten gewerkt. Afhankelijk van uw klachten worden de gebruikte cupping kopjes geplaatst op de drukpunten voor een optimaal resultaat.

 

Cupping punten rugzijde

Zowel uw rug- als borstzijde heeft een groot aantal cupping punten waar kopjes kunnen worden geplaatst. Lage maar ook hogere rugpijn kunnen worden behandeld met behulp van cupping. De therapeut zal u vragen naar uw klachten en daar waar mogelijk u de pijn punten aan laten wijzen. Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk informatie geeft. Door de kopjes in een bepaalde volgorde op de cupping punten te plaatsen worden de beste resultaten bereikt.

 

Cupping punten borstzijde

Uw borst en buik hebben een groot aantal cupping punten die door de therapeut gebruikt worden bij een cupping sessie. Afhankelijk van de klachten die u heeft kunnen de kopjes aangebracht worden op het gebied rondom de navel, bij de nieren, sleutelbeenderen en de hals. Voordat u een behandeling ondergaat geeft de therapeut u informatie over de cupping punten die gebruikt worden voor de aandoening waar u last van heeft.

 

Cupping punten hoofd, benen, voeten, armen en handen

Wat u wellicht niet verwacht als u aan de cupping therapie denkt is het plaatsen van kopje op uw hoofd, handen, armen, voeten en benen. U kunt cupping wat dat aangaat misschien wel enigszins vergelijken met acupunctuur. Acupunctuur maakt gebruik van drukpunten die over uw hele lichaam zijn verdeelt waarbij iedere plaats aangewend wordt voor bepaalde aandoeningen. Cupping doet in feite hetzelfde maar dan met gebruik van kopjes. Door de kopjes te plaatsen op de punten worden afvalstoffen afgevoerd en krijgt u meer energie en voelt u zich beter.

 

Waar moet u op letten bij cupping punten?

Net zoals bij iedere andere al dan niet medische vorm van therapie die u ondergaat geldt dat ook zeker voor cupping. Let altijd op dat de therapeut de kopjes niet plaatst op cupping punten die op een of andere manier beschadigd zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan open wonden, zweren en blaren. Lees uzelf in in deze bijzondere vorm van therapie. Positieve energie is goed voor lichaam en geest. Het is echter wel belangrijk om uzelf vooraf goed op de hoogte te laten brengen van de mogelijkheden. Cupping kan veel voor u betekenen als de therapie op de juiste manier wordt toegepast. Een goede therapeut heeft ervaring in het plaatsen van de kopjes en neemt alle tijd om uw vragen te beantwoorden. U moet zich op uw gemak voelen bij de behandelaar. Uw therapeut legt u bovendien het verschil uit tussen de verschillende cupping manieren en hoe de cupping punten daarin worden betrokken.

 

Hoe worden de cupping punten gecombineerd?

Het aantal punten waar de kopjes geplaatst worden is uitgebreid en complex. Iedere aandoening heeft een eigen combinatie van punten waar cupping kopjes aangebracht worden voor een optimale behandeling. De therapeut zal u voor de sessie op de hoogte brengen waar de kopjes geplaatst worden zodat u ontspannen aan de sessie kunt beginnen.