Cupping rug

Cupping is een nieuwe, zeer effectieve en veilige behandeling voor rugpijn. Cupping rug is in staat om uw stijve spieren los te maken en het deblokkeren van beknelde zenuwen. Na het verwarmen van een kopje wordt de nog warme kop snel op een bepaald cupping punt geplaatst. Bij cupping rug trekt de kop vacuüm. Hierdoor wordt bloed naar het huidoppervlak getrokken en helpt het om uw spierweefsel te ontspannen. Deze therapie is uiterst effectief bij laagzittende rugpijn.

 

Waarom kiezen voor een cupping rug behandeling?

Patiënten met chronische niet-specifieke rugpijn proberen vaak veel verschillende behandelingen uit. Rugpijn is een vervelende klacht die niet altijd ‘opgelost’ kan worden. Cupping rug therapie kan daarbij een belangrijke bijdrage leveren. Het toepassen van de zuigkracht kan er toe bijdragen dat de circulatie weer op gang komt en dat u uw rug weer met minder pijn kunt bewegen.

 

Cupping rug in combinatie met andere alternatieve behandelingen

Vaak werken behandelingen, zowel regulier als alternatief, meer effectief als ze samen worden toegepast. Dit geldt ook voor cupping. Resultaten voor cupping rug kunnen worden bevorderd in combinatie met onder meer acupunctuur en massages. Op deze manier wordt een optimaal spierontspannend effect bereikt. De behandelingstherapieën zorgen voor een verlichting van de pijn en een aanmerkelijke versoepling van de strakke, harde spierweefsels die de rugpijn veroorzaken.

 

Spierblokkades en knopen worden opgeheven door cupping rug therapie

Net zoals dat bij onder meer acupunctuur is volgt cupping de verschillende lijnen van de lichaams meridianen. Op uw rug bevinden zich vijf meridianen waar de kopjes op geplaatst worden. De punten die hiervoor gebruikt worden helpen uw lichaam te ontspannen. Door de cupping kan levensenergie beter door uw lichaam stromen en worden weefsels beïnvloedt. Uw rug wordt meer soepel en aanwezig spierblokkades worden met behulp van cupping rug opgeheven. De doorstroming van (slag)aders wordt beter en afvalstoffen worden op efficiënte wijze afgevoerd. Naast de behandeling bij rugpijn is cupping ook een waardevolle therapie bij onder meer longproblemen. Verstoppingen van de luchtwegen door een gewone verkoudheid of astma kunnen worden verbeterd. Cupping wordt bij problemen aan de luchtwegen in China al duizenden jaren toegepast.

 

Waarom ontstaan blauwe plekken bij een cupping rug behandeling?

Overweegt u een cupping rug behandeling maar heeft u twijfels over de blauwe, gekleurde plekken die dit veroorzaakt? Cupping laat verkleuringen op de huid achter die gemiddeld na een week tot tien dagen weer verdwijnen. Het plaatsen van de kopjes op uw rug geeft een gevoel van een diepe massage die alle vastzittende spierknopen weer losmaakt. Veel patiënten ervaren dit niet als pijnlijk, eerder als ontspannend. Naast het vastzitten van spieren worden de cupping punten gelijk schoongemaakt. Door het vacuüm worden afvalstoffen in uw lichaam op een uiterst efficiënte en meer snelle wijze afgevoerd. Hiermee kan cupping helpen om naast uw rugklachten te verminderen uw immuunsysteem te verbeteren. Laat u voor een behandeling goed informeren over de mogelijkheden en de resultaten die cupping met zich meebrengt. Online is veel informatie te vinden en leest u ook ervaringsverhalen van patiënten die u reeds zijn voorgegaan en graag de ervaring met u delen.