Cupping vacuum

Cupping therapie bestaat al duizenden jaren en is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het werkt volgens een principe waarbij kopjes op bepaalde drukpunten worden geplaatst. Cupping vacuum wordt opgewekt nadat deze kopjes verwarmd worden. Op de plaatsen waar de kopjes worden geplaatst ontstaat een sterke zuigkracht, cupping vacuum, en een betere doorbloeding. Cupping is daarmee een veel gebruikte therapie bij onder meer detox kuren. Het cupping vacuum trekt als het ware de afvalstoffen uit uw spieren en weefsels. De verkleuring die daarbij op uw huid ontstaat verdwijnt geleidelijk na een aantal dagen.

 

Wat doet een cupping vacuum?

Na het Oosten dringt de cupping cultuur steeds verder door in de alternatieve therapieën die in het Westen worden toegepast. Door het plaatsen van de kopjes ontstaat een bijzondere sterke zuigtechniek, het cupping vacuum, die ontwikkeld is om onder meer gifstoffen en spierkrampen uit uw lichaam naar het huidoppervlak te transporteren. Cupping vacuum heeft een bijzondere dieptewerking en helpt naast het afvoeren van afvalstoffen goed in de bestrijding van pijn. Het vacuüm trekken van de kopjes kan als gevoelig worden ervaren, pijnlijk is een sessie echter niet.

 

Verkleurde huid door cupping vacuum

Door het cupping vacuum verschijnen blauwe of rode plekken op uw huid. De diepte van de verkleuring hang af van sterkte van het cupping vacuum. Het is belangrijk om te weten dat de verkleuringen tijdelijk van aard zijn en dat deze in de dagen nadat de cupping sessie heeft plaatsgevonden verdwijnen. Afhankelijk van de klachten en/of symptomen die u laat behandelen is het effect al na de eerste cupping sessie merkbaar.

 

Wanneer wordt cupping afgeraden

Een cupping vacuum oefent een sterke kracht uit op de huid en onderliggende weefsels. In combinatie met zowel reguliere als alternatieve geneeswijzen kan de therapie bij veel patiënten veilig worden toegepast. Net als bij iedere andere vorm van therapie en/of massage wordt cupping afgeraden bij patiënten die vlak voor een sessie hebben gegeten en/of alcohol hebben genuttigd. Daarnaast is een cupping vacuum niet aan te raden na een beschadiging van de huid door zonnebrand, bij aanwezige bloedingen en wonden. Heeft u last van uitputting, extreme vermoeidheid en nog verse littekens ook dan kunt u beter wachten met het ondergaan van een cupping sessie.

 

Vraag uw arts om advies

Ondanks dat cupping weinig bijwerkingen heeft wordt altijd aangeraden om eerst uw behandelend arts te raadplegen voor een sessie. Veel informatie over een cupping vacuum kan online worden gevonden. Uw arts heeft echter altijd de laatste informatie met betrekking tot uw gezondheid en de mogelijke problemen die een cupping sessie in de weg staan. Naast een gesprek met uw eigen arts kan het ook verhelderend werken om eerst een gesprek met de cupping therapeut te hebben. Laat u voorlichten over hoe een sessie precies gaat en wat u mag verwachten als resultaat. Vraag naar de ervaring van degene die de sessie bij u uitvoert. Over de diverse therapeuten kunt u online informatie vinden. Lees zeker ook ervaringsverhalen van anderen die u reeds voor zijn gegaan.