Cupping voordelen

Cupping was tot voor een tiental jaren geleden relatief onbekend in het Westen. De cupping therapie behoort tot de alternatieve behandelmethodes en is al duizenden jaren bekend in onder meer China. De cupping voordelen zijn gevarieerd en soms meer effectief dan de resultaten die bereikt worden met traditionele geneesmiddelen. Een van de grootste cupping voordelen is dat een behandelsessie geen ongewenste bijwerkingen heeft die reguliere medicijnen en/of operaties doorgaans wel hebben.

 

Cupping voordelen in beeld gebracht

De grootste kennis over cupping voordelen komt uit de lange geschiedenis en een toepassingsgebied dat een periode van ruim 3000 jaar omvat. Cupping technieken worden uitgebreid gebruikt om diverse aandoeningen en symptomen, desgewenst in combinatie met andere therapieën, te bestrijden. Cupping voordelen bevatten een verlichting van diverse symptomen en hebben een kalmerend effect op onder meer stress.

 

Reduceren van pijn is een van de cupping voordelen

Een van de meest gebruikte manieren om voor cupping te kiezen is het feit dat cupping pijn helpt te bestrijden. Op natuurlijke wijze en zonder het gebruik van farmaceutische middelen. Door het plaatsen van de verwarmde kopjes op de cupping punten wordt een plaatselijk vacuüm gecreëerd. De drukpunten worden aangespoord om te werken en de zuigkracht zorgt voor een betere doorstroming. Pijn wordt op relatief eenvoudige wijze gereduceerd, zonder nare bijwerkingen.

 

Ontspanning behoort tot cupping voordelen

Ondanks het feit dat u van de zuigkracht misschien wat nerveus kunt worden behoort ontspanning tot de cupping voordelen. Cupping helpt om psychische problemen te verminderen en u kunt op betere wijze ontspannen. In zekere zin kunt u cupping vergelijken met acupunctuur maar daar waar de naalden voor stress zorgen biedt cupping bescherming tegen angst en depressie. Een cupping sessie voor de ontspanning vraagt rust en stilte van de patiënt. Door uzelf over te gaan aan de krachten van de kopjes voelt u zich tijdens de sessie ontspannen. Uw spieren worden soepel en u voelt zichzelf na de behandeling als herboren.

 

Verbetering van de huid

Andere cupping voordelen zijn de verbetering van uw huid. Een cupping behandeling verminderd herpes, cellulitus, acné en huidontstekingen. De kopjes veroorzaken een betere doorstroming van het behandelgebied en dit is direct aan uw huid te zien. Sommige aandoeningen van de huid worden beter behandeld met cupping dan met onder meer antibiotica.

 

Cupping biedt soelaas bij ademhalingsproblemen

Ademhalingsproblemen en een verkoudheid kunt u met een cupping sessie laten behandelen. Cupping voordelen bij dit soort problemen zijn ongekend. Cupping helpt om het immuunsysteem te verbeteren door het verwijderen van bloed en lymfevocht in het lichaam. Vraag uw therapeut om meer informatie.

 

Spijsvertering en cupping voordelen

Zowel acupunctuur als cupping zijn populaire manieren ter verbetering van het spijsverteringssysteem. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt omdat een cupping sessie uw stress gevoeligheid verminderd. Cupping voordelen worden gezien bij patiënten die regelmatig last hebben van maagpijn, diarree, gastritis en het vasthouden van vocht.