Acupunctuur in Wassenaar

Overweegt u acupunctuur in Wassenaar? Indien u bepaalde klachten heeft, kan acupunctuur hiervoor mogelijk een goede oplossing zijn. De acupunctuur behandeling wordt steeds vaker toegepast in Nederland. Deze behandeling valt onder de complementaire en alternatieve geneeskunde. Dit wordt ook wel ‘complementary and alternative medicine’ genoemd.

Acupunctuur Wassenaar.

Acupunctuur Wassenaar.

Hoe werkt acupunctuur in Wassenaar?

Het is mogelijk dat uw lichaamsenergie verstoord is. Dit kan onder andere komen door slechte voeding, stress en emoties. Verstoorde lichaamsenergie kan uiteindelijk resulteren in ziektes en fysieke problemen.

De lichaamsenergie wordt door acupunctuur beïnvloed. Er wordt bij acupunctuur gewerkt met dunne naaldjes. De naaldjes worden in de huid geprikt in zogenaamde meridianen of energiebanen. Er moet eerst een diagnose worden gesteld, voordat wordt bepaald welke acupunctuurpunten worden gebruikt tijdens de behandeling. Er bestaan 365 acupunctuurpunten in het lichaam. Ieder acupunctuurpunt heeft een specifieke werking. Acupunctuur wordt zowel door artsen als door niet-artsen uitgeoefend.

In de Verenigde Staten wordt aan meer dan 80 universiteiten een opleiding aangeboden op het gebied van acupunctuur. Hier zitten ook verschillende top-10 universiteiten bij. In de VS wordt deze behandeling wel gezien als een methode die buiten de Westerse of reguliere geneeskunde valt. Mensen van over de hele wereld staan tegenwoordig echter steeds meer open voor alternatieve geneeskunde. Dankzij acupunctuur kunnen sommige chronische klachten worden opgelost, dit dankzij de Westerse geneeskunde alleen kunnen worden onderdrukt.

Kiest u voor acupunctuur of Westerse geneeskunde?

U weet waarschijnlijk al dat acupunctuur reeds eeuwenlang wordt toegepast. De zogenaamde Westerse geneeskunde bestaat echter pas tientallen jaren. Veel mensen vertrouwen echter toch blindelings op de Westerse geneeskunde en de medicijnen die de farmareuzen produceren. De reguliere geneeskunde is vooral bezig met symptoombestrijding en onderdrukking. Dit in tegenstelling tot acupunctuur. Bij acupunctuur wordt onderzocht wat de onderliggende problemen zijn, waardoor er een bepaald probleem ontstaat.

Acupunctuur in Wassenaar?

Er bevinden zich diverse acupuncturisten in Wassenaar. Vaak hebben de acupuncturisten ieder een eigen specialisatie. Indien u kiest voor acupunctuur in Wassenaar bij Seyoung, kiest u voor een specialist met veel ervaring. Daarnaast wordt beschikt over een zeer brede kennis. Omdat de benodigde opleidingen zijn gedaan en Seyoung is aangesloten bij de belangrijke overkoepelende instanties, is het vaak mogelijk dat de acupunctuur behandeling gedeeltelijk of helemaal wordt vergoed.

Acupunctuur vergoeding bij Seyoung

De acupunctuur behandeling wordt bij ons dus in de meeste gevallen helemaal of gedeeltelijk vergoed. U kunt hier naar informeren bij uw zorgverzekering. Het kan ook tijdens het consult worden besproken, wat de mogelijkheden zijn. Tijdens het consult wordt eveneens besproken hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn. Afhankelijk van de klachten die u heeft, zal er een behandelplan voor u worden opgesteld. Het gaat hierbij om een behandelplan op maat.

Consult inplannen voor een acupunctuur behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘acupunctuur in Wassenaar’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar info@seyoung.nl.

  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies