Acupunctuur pijnlijk?

Heeft u er al eens eerder over nagedacht om een acupunctuur behandeling te ondergaan? Sommige mensen kiezen hiervoor, omdat ze last hebben van bepaalde klachten. Het is ook mogelijk om preventief een dergelijke behandeling te ondergaan. Er wordt wel eens gevraagd of acupunctuur pijnlijk is, er wordt tenslotte met naaldjes gewerkt. Maar wat is acupunctuur dan precies? En hoe werkt het? In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit precies werkt. Steeds meer mensen kiezen voor acupunctuur, omdat hun klachten met behulp van de Westerse geneeskunde niet kunnen worden opgelost. In veel gevallen is acupunctuur dan namelijk een goede oplossing. Deze behandelvorm valt onder de alternatieve of complementaire geneeskunde.

Acupunctuur pijnlijk?

Acupunctuur pijnlijk?

Hoe werkt acupunctuur dan precies?

Wist u dat het menselijk lichaam uit energie bestaat? Indien iemand last krijgt van bepaalde klachten of een ziekte, is er vaak sprake van verstoorde lichaamsenergie. Er zijn verschillende redenen, waardoor dit kan ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaalde emoties, slechte voeding of stress. Wanneer er gedurende een langere periode sprake is van een verstoring van de lichaamsenergie, kan dit dus leiden tot klachten.

De kans is groot dat u wel eens heeft gehoord van acupunctuur. Wellicht heeft u het wel eens gezien op tv? Bij deze behandeling wordt er gewerkt met dunne naaldjes, die op specifieke plekken in het lichaam worden geprikt. Deze plekken worden ook wel energiebanen of meridianen genoemd. In het lichaam bestaan 365 van deze punten, ook wel acupunctuurpunten genoemd. Ieder punt heeft hierbij een specifieke werking binnen het lichaam. De acupuncturist stelt aan de hand van de klachten vast welke acupunctuurpunten voor u het beste helpen bij het herstel van het lichaam. De acupunctuur behandeling kan door zwel artsen als niet-artsen worden toegepast.

Is acupunctuur iets voor u?

Wanneer de Westerse geneeskunde wordt vergeleken met de Oosterse geneeskunde, valt direct op dat de Westerse geneeskunde pas zeer recentelijk is ontstaan. Steeds meer mensen krijgen door dat de reguliere geneeskunde voornamelijk doet aan onderdrukking van de symptomen, ook wel symptoombestrijding genoemd. Dit lost het probleem echter niet op! In de praktijk zien we dat veel klachten daarom steeds weer terug komen. Met acupunctuur wordt getracht om het onderliggende probleem vast te stellen en dit te verhelpen. Dit wordt door veel mensen gezien als een belangrijk voordeel van de Oosterse geneeskunde.

Is acupunctuur pijnlijk?

Bij Seyoung bent u aan het juiste adres voor een goede acupuncturist. Het is erg belangrijk dat de acupuncturist die u helpt beschikt over de juiste kennis en ervaring. Als de acupunctuur behandeling goed wordt uitgevoerd, is acupunctuur niet pijnlijk. Er zijn natuurlijk veel mensen bang voor naalden. Dit is bij acupunctuur absoluut niet nodig. Wij zijn aangesloten bij de belangrijkste overkoepelende instanties. Het is daarom vaak mogelijk om de behandeling gedeeltelijk of in zijn geheel vergoed te krijgen.

Acupunctuur wordt vergoed bij Seyoung?

Acupunctuur hoeft dus niet pijnlijk te zijn. Bent u geïnteresseerd om de behandeling te ondergaan? Bij de meeste zorgverzekeraars wordt een gedeelte van de behandeling vergoed. Indien u aanvullend verzekerd bent, wordt het zelfs vaak helemaal vergoed. Informeer hier altijd naar bij u w zorgverzekering, voordat u de behandeling ondergaat. U kunt uw klachten voorleggen tijdens het kennismakingsgesprek. Aan de hand van de klachten die u oppert, kan een diagnose worden gesteld door de acupuncturist. Aan de hand van de diagnose kan een behandelplan worden opgesteld.

Consult inplannen voor een acupunctuur behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘acupunctuur pijnlijk’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar info@seyoung.nl.

  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies