Acupunctuur werking

Hoe zit het nu precies met de acupunctuur werking? Werkt dit bijvoorbeeld voor iedereen? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, moeten we eerst terug naar de basis. Waar komt acupunctuur vandaan en hoe werkt acupunctuur? Acupunctuur bestaat al sinds mensenheugenis en stamt uit de oude Oosterse geneeskunde. Er zijn tegenwoordig veel mensen die last hebben van bepaalde klachten. Soms zijn het vage klachten en is niet duidelijk waar dit vandaan komt. Er zijn echter ook duidelijke klachten, die zich dan meestal uiten als bepaalde ziektes. In sommige gevallen is acupunctuur een manier om deze klachten te behandelen. Acupunctuur valt onder de alternatieve geneeskunde, ook wel complementaire geneeskunde genoemd.

Acupunctuur werking.

Acupunctuur werking.

De acupunctuur werking

Wat men vroeger al wist en wat kort geleden is bevestigd door de wetenschap, is dat het menselijk lichaam bestaat uit energie. Deze energie stroomt door het lichaam door energiebanen. Dit worden ook wel meridianen genoemd. Acupunctuur werkt met deze energiebanen. Door 365 verschillende acupunctuurpunten te gebruiken, die ieder zijn eigen werking heeft, kunnen veel klachten worden opgelost. Wanneer er sprake is van fysieke klachten of een ziekte, is de kans groot dat uw energiebalans is verstoord. Het gaat hierbij om de energiebalans van uw lichaam. Soms merkt u dit ook daadwerkelijk, door bijvoorbeeld chronische vermoeidheid. Een verstoorde energiebalans kan worden veroorzaakt door verschillende dingen, waaronder slechte voeding, stress en emoties. Een acupuncturist werkt dus met deze energiebanen. Door een diagnose te stellen, wordt bepaald welke acupunctuurpunten bij u de klachten opleveren. Dankzij de naaldjes kunnen deze klachten worden verholpen. Zowel artsen als niet-artsen kunnen een acupunctuur behandeling uitvoeren.

Is acupunctuur een oplossing voor uw klachten?

De werking van acupunctuur heeft dus te maken met de energiebanen die door ons lichaam lopen. De Oosterse geneeskunde bestaat al veel langer dan de Westerse geneeskunde. Wetenschappers weten hedendaags nog steeds niet hoe men vroeger al wist hoe de energiebanen door het lichaam liepen. Dit kan pas namelijk sinds enkele jaren met hele gevoelige apparatuur gemeten worden, dat de vroegere gedachtegang al klopte. Bij acupunctuur wordt er gekeken welke verstoring de klachten veroorzaakt. Door deze oorzaak aan te pakken, kunt uw eigen lichaam zichzelf weer herstellen. Dit werkt anders dan veel medicijnen die mensen tegenwoordig krijgen. Deze medicijnen onderdrukken namelijk de symptomen, wat natuurlijk niet het onderliggende probleem oplost.

Heeft u meer acupunctuur vragen over de werking van acupunctuur?

In een artikel wordt de werking van acupunctuur natuurlijk slechts kort belicht. Heeft u nog vragen over de acupunctuur werking of andere zaken met betrekking tot deze behandeling? U kunt dit voorleggen via de mail of contact met ons opnemen voor een gratis en vrijblijvend consult. Acupunctuur werkt over het algemeen snel. Vaak wordt er al verschil gemerkt na de eerste behandeling.

Vergoed uw zorgverzekeraar de acupunctuur?

Acupunctuur wordt in de meeste gevallen vergoed bij Seyoung. Of de behandeling gedeeltelijk of in zijn geheel vergoed wordt, hangt onder andere af van uw zorgverzekering. U kunt bij uw zorgverzekering informeren naar de voorwaarden die de zorgverzekeraar biedt. Het is ook belangrijk of u standaard of aanvullend verzekerd bent. Indien u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeskunde, wordt het vaak helemaal vergoed. Als u langskomt voor een kennismakingsgesprek, kan een diagnose worden gesteld. Er wordt dan tevens bepaald hoeveel behandelingen er nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Consult inplannen voor een acupunctuur behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘acupunctuur werking’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar info@seyoung.nl.

  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies