Cupping pijnlijk

Cupping is een oude Chinese methode bij de behandeling van bepaalde ziektes en ongemakken veroorzaakt door plaatselijke verstoppingen. Bij de behandeling wordt een klein vacuüm gecreëerd waarbij de kopjes op de huid worden geplaatst. Is cupping pijnlijk is direct een veel gestelde vraag. Gevoel van pijn wordt door iedereen anders ervaren net zoals een cupping behandeling dat doet.

 

Plaatsen kopjes cupping pijnlijk?

Een eerste kennismaking met cupping kan soms als schokkend ervaren worden. U denkt wellicht meteen dat cupping pijnlijk is. Hoe schokkend het ook lijkt de rode markeringen zijn tijdelijk van aard en vervagen in ongeveer een week tot tien dagen. Voor sommige patiënten is cupping een betere therapie methode dan de meer traditionele acupunctuur. Als u de aanwijzingen van de therapeut opvolgt dan is het risico op bijwerkingen en/of complicaties klein.

 

Dieptewerking cupping pijnlijk of niet?

Door het plaatsen van het verwarmde kopje dat gemaakt is van glas, aardewerk, bamboe of siliconen ontstaat een zuigende werking. Deze dieptewerking zorgt ervoor dat de spieren en huid beter doorbloed worden en dat eventuele afvalstoffen op efficiënte wijze worden afgevoerd. U ervaart een gevoel van algehele ontspanning. Bij een eerste cupping sessie kan cupping pijnlijk of gevoelig worden ervaren. Cupping kan prima worden toegepast bij onder meer schouder-, nek- en rugklachten zoals stress en spanning. De therapeut zal meerdere kopjes op de cupping punten plaatsen waardoor een rode plek zichtbaar wordt. Deze plek verdwijnt uitzichzelf weer. Cupping pijnlijk kan optreden als u gevoelig bent en gespannen de behandeling ondergaat. Veelal treedt een aanmerkelijke verbetering van uw klachten op een aantal dagen na de behandeling. Door het vacuüm trekken wordt tot 4 cm onder de huid stimulatie teweeg gebracht.

 

Cupping heeft effecten aan de binnen- en buitenzijde van uw huid

Een cupping sessie heeft bovendien ook een positief effect op de buitenzijde van uw huid. Als u kiest voor een meer zachte behandeling dan zal uw huid eerder naar roze kleuren. Stevigere varianten geven uw huid blauwe plekken. Het ontstaan van blauwe plekken heeft als bijkomend effect dat op die plaatsen een betere doorbloeding van zowel spieren als weefsels ontstaan. Door de cupping behandeling worden afvalstoffen in het lichaam naar het huidoppervlak getrokken en beter afgescheiden. Verkleuring van de huid is een teken dat de behandeling doorwerkt. U zult zien dat een aantal dagen na de sessie de huid bijtrekt en de normale kleur terugkeert.

 

Cupping pijnlijk in vergelijking met acupunctuur?

De behandelmethodes zijn niet direct met elkaar te vergelijken. De raakvlakken zitten vooral in het feit dat er gebruik wordt gemaakt van zogenaamde drukpunten. Deze punten zijn verspreid over het lichaam. Cupping kopjes worden in een bepaalde volgorde op de specifieke punten aangebracht. Dit gebeurt bij acupunctuur ook maar dan met acupunctuurnaalden. Cupping kan als meer pijnlijk worden ervaren. Zeker als u een lage pijngrens heeft is het belangrijk dat u zichzelf vooraf zo goed mogelijk laat informeren over de mogelijkheden en hetgeen u kunt verwachten van een behandeling.