Is stilstand achteruitgang? Ik zeg van niet.

STIL STAAN leidt tot groei, een gezonder en meer gebalanceerd leven!

Het is alleen onze perceptie van Tijd, voornamelijk de angst dat er geen tijd genoeg is, die zorgt voor een enorme druk en dat geeft stress! De tijdsdruk mét het besef dat we geen eeuwig durend leven hebben, is de perceptie die ons ervan weerhoud om stil te mogen staan om in het nu te kunnen leven.

Het is grotendeels stress die ervoor zorgt dat onze levensenergie stagneert en blokkades creëert. Dit kan zich uiten in allerlei (fysieke) belemmeringen of klachten. Oorzaken kunnen ook liggen in oude gedragspatronen, onverwerkte trauma’s uit het verleden, werk, sport, voeding, relaties, etc.

Ik zie het fysieke lichaam als een briljante creatie. Het is een manifestatie en vertaler van hoe het op alle fronten met je gaat. Door (pijn)signalen te geven probeert het je bewust te maken dat de energie in het moment niet helemaal goed meer stroomt. Op die manier laat het je stil te staan om te luisteren naar wat het te vertellen heeft, het fluisteren. Als daar geen gehoor aan wordt gegeven dan kan het lichaam besluiten je tot stilstand brengen door te gaan schreeuwen.

Stilstaan, durven zien en luisteren kan heel confronterend zijn. Het doorvoelen van pijn vermijden we liever. We zien het als belemmerend, negatief en willen er vandaan.
Als mens worden wij niet graag geconfronteerd met ons eigen spiegelbeeld. Rennen in de hoogste versnelling is waar we vaak voor blijven kiezen. Het is waar we zo vertrouwd mee zijn geraakt.

Weet alleen hoe harder je rent, des te verder je verwijderd raakt van het contact met jezelf. Die stem die jou vertelt wat goed voor je is, aangeeft waar jouw behoeften liggen en die jou de juiste weg wijst naar een gelukkiger leven.

Om deze reden wens ik iedereen bewuster te worden van de signalen en dankbaar te zijn voor de manier waarop het lichaam met jou communiceert. Het geeft je de mogelijkheid om andere keuzes te maken. Keuzes die beter bij jou passen in dat moment.